Länkar

Ni som läser min blogg och som kanske själva är barn till alkoholister, här finns en hel del att läsa och lära sig mer. Det är mycket man inte vet om sig själv, eller som man kanske vetat utan att kunna sätta ord på det. Eller man kanske bara vill kunna skicka en länk till en vän eller partner som inte riktigt förstår.


http://www.vuxetbarn.se/ - "Här kommer du att hitta information om hur det kan vara att växa upp med en eller flera alkoliserade föräldrar, vilka konsekvenser det kan få eller kanske redan har fått på ditt vuxna liv samt var och hur du kan få hjälp."


http://web4health.info/sv/answers/add-children-effects.htm - "Hur påverkas barn av att växa upp i en missbruksfamilj? Hur fungerar och reagerar barn som växer upp tillsammans med en missbrukare?"

Jag vill även tipsa om  http://stad.org/ .
Inne på verksamheter kan ni läsa mer om annhörigskolan, som jag själv gick. Väldigt bra och jag rekommenderar det starkt. Man blir ju annars ofta hänvisad till ACA (tidigare acoa) där man som vuxet barn till en alkoholist kan gå på möten och prata eller bara lyssna på andra om man vill. På ACA får man prata utan att bli avbruten och ingen ställer några frågor efteråt och man diskuterar inget. Man får ur sig det man vill helt enkelt, vilket är jätteskönt för många. För mig funkade dock Annhörigskolan bättre. Där fick jag lära mig massor, diskutera, bolla idéer, lyssna på en föreläsning av en nykter alkoholist osv. Jag fick massor av information med mig därifrån, tips på böcker och annat läsvärt. Vi grät och skrattade, fikade tillsammans och det var en jättehärlig stämmingen med en blandning av både killar och tjejer i alla åldrar. Så det kan jag tipsa om, ifall det är så att man vill kunna diskutera och prata om saker mer öppet.