fredag 27 april 2012

VAD JAG TÄNKER PÅ NÄR JAG TÄNKER PÅ DIG

Vad jag tänker på när jag tänker på min mamma, är allt som verkligen är hon. Dofter, ljud, ord, maträtter.

Min mamma luktar red door. Elizabeth Ardens parfy Red door, det är hennes favoritparfym, och om hon hade råd, hade hon nog haft den alltid. Sist hon hade en var när jag köpte en till henne i 40-årspresent. Hon blev så glad så hon grät.


Min mamma lever kvar på 80-talet. Hon lyssnar på musik från 80-talet, gillar kläder som är väldigt 80 och hon har en frisyr som säger att hon trivdes på 80-talet. Jag tror det var en bra tid för henne. Mycket hände då. Hon var riktigt snygg, hade snygga kläder, långa tillfixade och noggrant målade naglar. Hon kunde få vilken kille hon ville. Hon var förlovad, hon flyttade ihop med en snygg kille och fick barn. Jag tror hon var riktigt lycklig då.


Min mamma spelar gitarr. Hon går inte efter några regler, kan inte läsa noter, men det blir ändå bra på något sätt. Det låter äkta. Det låter som att det kommer från hjärtat.


Min mamma tycker om solen. På landet är hon alltid vaken först och sätter sig kl 7 på morgonen med sin bok och en kopp kaffe ute på altanen i solen. Där sitter hon resten av dagen, och hon är alltid brunast av alla i familjen.


Min mamma öppnar alla påsar upp-och-ner. Det spelar ingen roll om det är en chips-påse, godispåse, en säck potatis eller ett paket knäckebröd. Hon har alltid öppnat allt upp-och-ner. Helt slumpmässigt, utan att hon tänker på det. Allt i hennes skåp är öppnat upp-och-ner.


Min mamma tycker om värmeljus. Hon är nog den största värmeljus-konsumenten i hela världen skulle jag tro. Hon har alltid ljus tända, när hon ser på film, när hon äter fruskost, lunch, middag, när hon lagar mat, alltid


Min mamma tycker om Bon jovi. och det här är hennes favoritlåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar